Ved du, hvordan våbenskabet skal monteres?

Reglerne for hvordan et våbenskab skal monteres, er ikke de mest komplicerede regler i verden, og kan egentlig forklares ret kort. Dette indlæg vil både komme ind på disse regler samt se på nogle andre ting, der kan være gode at være opmærksom på, når det kommer til våbenskabe. 

Jægernes Magasin forklarer i deres artikel ’Opbevaring af våben i våbenskabe’ blandt andet, at for at montere skabet korrekt efter forskrifterne, skal man, hvis våbenskabet vejer under 1000 kilo, altså 1 ton, sørge for at få skabet fastgjort til væg, gulv eller lignende fast til af huset. Alternativt kan du også læse mere her.

 

Interessant spørgsmål på nettet

Nederst i omtalte artikel fra Jægernes Magasin findes i øvrigt en masse spørgsmål (og svar), som kan være interessante at læse. Blandt andet fortæller en læser tilbage i 2010 at han, grundet pladsmangel i sit hus, ikke har mulighed for at fastbolte et våbenskab, og spørger om det er tilladt at blot opbevare bundstykker med videre geografisk adskilt fra hinanden. (Til dette svarede en anden læser, at dette ikke var tilladt, men at man dog godt måtte have sit våbenskab stående hos eksempelvis et familiemedlem, så længe disse personer ikke har adgang til våbenskabet, altså ved hjælp af nøgle eller kode).

Et våbenskab bør i øvrigt monteres i et aflåst rum. Dette er en vigtig sikkerhedsforanstaltning, som reducerer risikoen for, at de forkerte får fat på ens våben.

 

Risikoen ved forkert opbevaring af dine våben

Selvom den nævnte artikel er fra 2005, og at der er sket lovændringer siden dengang, kommer den alligevel med nogle brugbare pointer, som ikke sådan lige mister deres relevans eller nødvendighed. Her kan for eksempel nævnes, at de lister nogle konsekvenser, det potentielt kan få, hvis man ikke holder sig inden for reglerne. Her nævner de blandt andet:

- Risikoen for at ens forsikringsselskab ikke vil dække ved eksempelvis tyveri, hvis man er så uheldig at få indbrud.

- Hvis man bryder loven angående opbevaringen af sine våben, risikerer man at få frakendt sit jagttegn.

 

Det bedste råd til køb af våbenskab

Når nu vi allerede har dækket hovedemnet omkring montering af våbenskab, har vi heldigvis plads til at snakke lidt om, hvordan du køber et godt våbenskab. Her er vores bedste råd, at du køber et skab, som har mere plads, end du umiddelbart står og har brug for, sådan lige inden for den nærmeste fremtid. For selvom et våbenskab er en god, vigtig og ikke mindst nødvendig investering (af både lovgivningsmæssige og sikkerhedsmæssige årsager), er det naturligvis også en investering, der godt kan mærkes i pengepungen. Netop derfor er det jo vigtigt, at det våbenskab man køber, er et man vil kunne bruge mange år fremover. Og derfor skal man tænke på, at man kan gå hen og få et ønske om at købe flere våben, eller andre ting, som man kan ønske at opbevare i skabet.

Hvis du står med spørgsmål omkring montering af våbenskabe, har de fleste våbenskabsfabrikanter og våbenskabsforhandlere ikke noget imod, at blive kontaktet og besvare et par spørgsmål eller blot byde ind med et par gode råd.

Forespørgsel

Kontakt
Herning Pengeskabsfabrik A/S
Taksvej 9
7400 Herning
Danmark

+45 97 12 32 88
info@Herning-Pengeskabsfabrik.dk

Hent katalog