Få styr på reglerne for våbenskab

Har man våben, er det meget vigtigt, at man kender reglerne for opbevaring af våben. Det er ikke nok blot at vide, at man skal opbevare sine våben i et våbenskab. Der er også specifikke krav til og regler for våbenskabe, man er nødt til at kende. Vi vil i dette indlæg gennemgå nogle af disse regler.

Regler for opbevaring af våben er til af en god grund. Desværre er der før set eksempler på, at uforsvarlig opbevaring af våben kan resultere i tragiske situationer.

Med et ordentligt våbenskab, der også er fastgjort ordentligt fast til bygningen, kan man have en større følelse af tryghed med våben i huset og samtidig vide, at man ikke risikerer at blive straffet for ulovlig opbevaring af våben.

Men hvad er et ordentligt våbenskab så, ifølge den danske lovgivning?

 

Hvad er et ordentlig våbenskab lige?

Politiet skriver på deres hjemmeside blandt andet følgende om godkendte våbenskabe:

Alle skabe, der i Forsikring & Pensions sammenligningsnøgle for værdiopbevaringsenheder er angivet til at være sammenlignelige med henholdsvis EN1143-1 grade 0 eller EN1143-1 grade 1, anses for at leve op til våbenbekendtgørelsens regler om våbenopbevaring.” - Politi.dk 

Derudover kan du med fordel benytte dig af hjemmesiden retsinformation.dk, hvor du kan finde en detaljeret oversigt over alle love og regler angående opbevaring af våben.

 

Flere regler og skarpe kilder

Udover at man skal sørge for at købe et godkendt våbenskab, er det også nødvendigt at have helt styr på, hvordan det pågældende skab skal fastgøres. Dette er også meget vigtigt for sikkerheden, og nødvendigt at have styr på for at være i stand til at overholde loven. Måden skabet skal fastgøres på afhænger af, hvad det er for et skab, men også i høj grad af, hvilket materiale huset består i.

Som du også kan læse om på GunBOX.dk, som også ejes af Herning Pengeskabsfabrik, skal våbenskabe med en egenvægt på under 1000 kilo fastgøres.

Endnu et godt link at se nærmere på, hvis du vil have ordentligt styr på våbenloven, er Jægerforbundets hjemmeside, jaegerforbundet.dk. Blandt andet har Jægerforbundet skrevet artiklen ’Hvad må du efter 1. januar 2016?’. Denne artikel forklarer mange af reglerne i et sprog, der er meget letlæseligt, og den giver også en ret spændende indsigt i, hvordan loven har været tidligere, og hvordan Jægerforbundet har haft indflydelse på den måde, loven er på nu.

 

Det er gratis at spørge

Har du spørgsmål, som du ikke umiddelbart finder svar på ved hjælp af de ovennævnte kilder og links, eller vil du bare være helt sikker på, at du rent faktisk har forstået reglerne korrekt, har de fleste forhandlere af våbenskabe som regel også en mængde viden om reglerne og er klar på at besvare et par uforpligtende spørgsmål – og måske også komme med et par gode tips omkring eksempelvis boltring eller andet i forhold til våbenskabe.

Forespørgsel

Kontakt
Herning Pengeskabsfabrik A/S
Taksvej 9
7400 Herning
Danmark

+45 97 12 32 88
info@Herning-Pengeskabsfabrik.dk

Hent katalog